50% van de stemmers zijn vrouwen. Toch maar 3% in de top?

De 3% is ieder geval NIET te verklaren door normale artikel 1 grondwet discriminatie.

De echte oorzaak van deze vrouwen discriminatie is ons stelsel van indirecte democratie. www.StemNLwijzer.nl breekt dit "glazen plafond" met nieuwe technologie en slimme politiek.  

De voorkeur van burgers voor bijvoorbeeld een "grote man" als leider zorgt slechts voor een kleine afwijking. Veel minder dan 3%. Er is sprake van bijna algehele uitsluiting van vrouwen in de top. Dat kan niet de wens zijn van die 50% vrouwen die naar de stembus gaan. Waar zit nu de wortel van het probleem ?

De echte oorzaak van vrouwen discriminatie zit in het stelsel van indirecte partij democratie. Slimme techniek en politiek lost na 100 jaar het tekort op.

Artikel 1 is slechts wensdenken. Quota zijn louter symptoombestrijding. Hier is de root cause, de wortel van het probleem.

De slechts 3% vrouwen in de top is WEL te verklaren door de werking van de "sociale lens". Zo werkt het:

Kleine afwijkingen worden versterkt bij getrapte benoemingen. Bij iedere stap op de carrière ladder moet een vrouw immers door en groep gekozen worden. Afwijkingen stapelen zich op. Het gaat dus mis in de achter kamertjes van de polder politiek. Kijk eens goed hoe vrouwen struikelen bij iedere tree van de universitaire carrière ladder. Het plaatje hiernaast is een helder getalmatig bewijs. (bron: DvhN, ook onder). Met een plat en direct gekozen top bestuur hebben vrouwen gelijke kansen. 

De oplossing is en direct gekozen top bestuur. Dan is er immers geen opstapeling van van discriminerende afwijkingen.  

Stel dat we laten u kiezen uit 100 willekeurige kandidaten 10 bestuurders kiezen. Dan zitten daar logischerwijs meer vrouwen bij dan de huidige 3%. Die 3% ontstaat als u uw stem afgeeft aan bestaande partijen. Als Uzelf bestuurders voordraagt (van goede naam en kunde) en als we daaruit de top kiezen is die akelige 3% weg. Zijn we het de vrouwen niet verschuldigd, na 100 jaar nep vrouwenstemrecht. StemNLwijzer.nl biedt als enige vrij voorgedragen en gekozen bestuur. Lees verder: 100 jaar een vrouwenstemrecht wat vrouwen niets bracht. Opgelost en zo aanpakken.  

 

Een bestuurlijke weeffout in onze parlementaire democratie.

Precies 100 jaar geden ingebouwd. Nu opgelost. 

Het 100 jaar oude glazen plafond is de fout van o.a. D66, vvd, pvv De oude h-app. De makers van artikel 1. maar ook partij in het discriminerende getrapte systeem dat artikel 1 eigenlijk zou moeten verbieden. 

Artikel 1 roept hard dat burgers deze afwijking niet willen. Reclamespotjes steunen deze wens-wet. Vrouwen quota lijken meer op symptoombestrijding. Een systeem verandering is dus echt noodzakelijk. StemNLwijzer is een high-tech blockchain systeem dat veilig & transparant voordragen en kiezen mogelijk maakt. Nooit raakt een vrouw meer zoek ;-)

De volksvertegenwoordigers van www.StemNLwijzer.nl zijn de enige die een direct voorgedragen top bestuur voorop plaatsen.

Met slechts 1 stem in het parlement kunnen we met StemnNLwijzer het glazen plafond breken. Dan kan U bestuurders (van goede naam & kunde) zelf voordragen. Daaruit gaan we dan later samen de beste kandidaten uit te kiezen.

Deze sociale lenswerking is van toepassing op meerdere vormen van discriminatie. Ook populisme deelt de kern van de gedachte. Lees verder "StemNLwijzer is de ultieme populisme stopper. "

Lees verder, het slot: Gezien de verankering van discriminatie in de grondwet artikel 1 zou een direct gekozen bestuur verplicht moeten zijn.

De jeugd krijgt haar rol door onze tech! 

StemNLwijzer.nl is het tool waarmee de app generatie de klaag democratie stopt. Het is voorbij voor de oude tv generatie en opa met zijn krant. Beslis actief en sociaal mee. Door digitaal de burgers te verbinden weten de burgers plots veel meer. StemNLwijzer is de enige die de jeugd serieus neemt en een rol geeft.

Iedere generatie wil haar eigen democratie en rol bepalen.

Thuis kunt u echt meebeslissen over de zaken die u raken. Onze oude politiek werkt niet. Daarom moeten we hiermee samen aan de slag. U bent nu toch ook al vaker digitaal in een politiek debat ?

Onze app lijkt op een tv quiz, maar dit keer is het geen spelletje.

Pak de regie, voor het te laat is. StemNLwijzer is een echte oplossing. Techniek brengt immers altijd de oplossing. Nu weer.

Erkenning van de systeemfout zorgt ervoor dat artikel 1 in werking treedt.

Artikel 1 van onze grondwet dient ervoor te zorgen dat het bestuur zich anders inricht. getrapte benoemingen van vrouwen dienen te worden vermeden. Een direct gekozen bestuur verplicht moeten zijn.

100 jaar wetten  zolals artikel 1 brachten niet veel;

Ook wetenschap geeft nog steeds geen acceptabele verklaring. 

Het alternatief van vrouwen quota nemen deze "rootcause" niet weg. We zijn het de vrouwen schuldig onze app & aanpak te testen.  

De vis begint bij de kop te rotten, zou de Groningse activiste Aletta Jacobs precies 100 jaar geleden hebben gedacht. We zijn de blockchain nerds (Vereniging Digitale Organisatiedeskundigen, diog.nl). Bouwers van onze hightech StemNLwijzer. Deze System error is solved! precies 100 jaar na het mislukte vrouwen (nep) stemrecht van 1917.

We zoeken schrijvers die Aletta jacobs haar strijdt afmaken! Advocaten die een rechtsstrijd starten.  

Digitaal Directe Democratie met blockchain technologie

  • 17 Kandidaten TK2017
  • 3619 Gebruikers 10 Maart 2017
  • 81 Dagen programmeren